Lækre påskeæg!

Svampet banankage med chokolade

Denne banankage er lækkert svampet, skøn banan smag og super nem at lave!

Man kan lave den i utallige variationer ved at bytte chokolade ud med hvad man har lyst til – f.eks. frugt, bær, nødder.

Portionen passer til en mellem stort fad (lidt mindre end en normal springform), og man kan bare gange op til den ønskede størrelse.

IMG_1353

Banankage med abrikoser istedet for dadler

Opskrift:

3 godt modne bananer

3 æg

1 dl ‘mel’ (havregryn eller mandler, eller en blanding af de to)

1 stang vanilje

1 spsk proteinpulver

1 tsk bagepulver

1 spsk smeltet kokosolie

3 dadler (eller lidt agavesirup)

20 g mørk chokolade

Start med at blende havregryn og/eller mandler til mel i en minihakker. Blend så 2 1/2 af bananerne med æg, melet, vanilje, proteinpulver, bagepulver og dadler til en ensartet masse.   Skær den sidste halve banan i skiver og hak chokoladen groft, og vend det i dejen.

Beklæd en lille springform eller et fad med bagepapir og kom så deje n i. Skal bages i ca. 40 minutter ved 160 g  varmluft – den skal være godt svampet, men uden der hænger dej fast på en gaffel når man stikker i kagen.

IMG_2749

Her er banankagen pyntet med frysetørret hindbær, som blev serveret til påskefrokost

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre påskeæg!