Svampet banankage med chokolade
Denne banankage er lækkert svampet, skøn banan smag og super nem at lave!
Man kan lave den i utallige variationer ved at bytte chokolade ud med hvad man har lyst til – f.eks. frugt, bær, nødder.
Portionen passer til en mellem stort fad (lidt mindre end en normal springform), og man kan bare gange op til den ønskede størrelse.
Opskrift:
3 godt modne bananer
3 æg
1 dl ‘mel’ (havregryn eller mandler, eller en blanding af de to)
1 stang vanilje
1 spsk proteinpulver
1 tsk bagepulver
1 spsk smeltet kokosolie
3 dadler (eller lidt agavesirup)
20 g mørk chokolade
Start med at blende havregryn og/eller mandler til mel i en minihakker. Blend så 2 1/2 af bananerne med æg, melet, vanilje, proteinpulver, bagepulver og dadler til en ensartet masse. Skær den sidste halve banan i skiver og hak chokoladen groft, og vend det i dejen.
Beklæd en lille springform eller et fad med bagepapir og kom så deje n i. Skal bages i ca. 40 minutter ved 160 g varmluft – den skal være godt svampet, men uden der hænger dej fast på en gaffel når man stikker i kagen.
Ingen kommentarer endnu