Citron-brikes muffins

Lækre salater

I går bestod aftensmaden af grøntsags-overload! Det blev tre slags salater og en svinemørbrad marineret i en stærk soya. Blomkålssalaten syntes jeg minder om kartoffelsalat – bare i lidt nye klæder og så uden kartofler 😉

Opskrifterne er lidt på slum, og jeg lavede dobbelt portioner og det passede fint  til 5 personer og to madpakker idag..

Salater klar til at blive spist!

Spidskålssalat:

1 økologisk spidskål, fint strimlet

1 avocado, i tern

1 bundt dild, plukket groft

1 lille pose frosne edamamme bønner

Saft fra 1 citron

Lidt oliven olie

Salt

Lidt honning eller agavesirup

Kog noget vand på en elkedel, kom de frosne edamamme bønner i en skål og hæld det kogende vand over. Lad det stå i et par minutter og hæld så vandet fra.

Pisk citron saften, olie, salt og sødemiddel godt sammen. Kom den strimlede kål på et fad og bland det med dressingen. Kom resten af ingredienserne på salaten.

Spidskålssalaten

Blomkålssalat:

1 blomkålshovede, snittet fint

250 g små tomater, halveret

1/2 rødløg, fint hakket

1 bundt frisk basilikum

150 g skyr

1 tsk dijon sennep

Godt med peber

Salt

Bland skyr, sennep og s/p sammen. Bland så dressingen med resten af ingredienserne.

Blomkålssalat inden dressing og tomater

Blomkålssalat inden dressing og tomater

Gulerødder og mandler med honning:

1 pose små spiseklar gulerødder

1 lille håndfuld mandler

Lidt olie

Salt

1 tsk honning

Skær gulerødderne i mundrette bidder. Varm en pande op og kom olie på, og kom så gulerødder, mandler og salt på panden. Når mandlerne er ved at være færdige, slukkes der for panden og honningen tilsættes – rør rundt indtil honningen er helt smeltet.

IMG_2978

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Citron-brikes muffins