Lasagne med spidskålsplader og masser af grøntsager

Rugboller med choko

Vi holdte fødselsdag for min kæreste i søndags, og selvom menuen var boller og lagkage kunne jeg  jo godt lave lidt sundere alternativer, da det er meget mere min stil 😉 Jeg havde hørt meget godt om lagkagehusets chokorug, og ville derfor eksperimentere med at lave min egen version, og så uden hvedemel da det ikke er noget jeg har i mit køkken (pladsmangel gør at jeg ‘desværre’ er nødt til at prioritere hvad vi har i skabene).

Opskriften er med udgangspunkt i en rugbolle opskrift jeg fandt på nettet – kan ikke huske hvor desværre, og den er super nem at lave. De skal hverken hæve eller æltes!

IMG_7405

Opskrift på 24 små boller:

2 dl knækkede rugkerner (skal lægges i blød aftenen før eller i mindst to timer)

2 dl havregryn malet til mel (jeg gør det i minihakkeren)

1 dl mandelmel (eller mandler malet til mel i minihakkeren)

2 dl rugmel

2 dl blandet frø – jeg brugte solsikkekerner, græskarkerner, sesam og hørfrø

2 tsk natron

Lidt salt

3 tsk kakaopulver

1 spsk agavesirup

3 dl kærnemælk

100 g grofthakket chokolade

1/2 dl grofthakkede mandler – til at dyppe bollerne i til sidst!

Kom de knækkede rugkerner op i en si og lad dem dryppe godt af. Kom så alle de tørre ingredienser op i en skål (pånær de grofthakkede mandler) og bland dem. Tilsæt så rugkernerne, kærnemælk og agavesirup, og rør godt med en ske. Dejen er meget fugtig og klæbrig.

Form med skeen 24 små boller og fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Dyp så toppen af bollerne i de grofthakkede mandler. Bages i ovenen i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.

Bollerne er bedst lune eller et par timer efter de er kommet ud af ovnen. De kan sagtens spises dagen efter, men så syntes jeg at man skal varme dem op så de bliver lidt mere sprøde igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lasagne med spidskålsplader og masser af grøntsager