Perlebygotto med ærter og asparges

Sunde og meget lækre snickers

IMG_3986

Min søde kæreste, havde igår aftes virkelig lyst til noget lækkert, så idag lavede jeg en sundere version af snickers. En lækker nøddebund, cremet karamel, peanuts og chokolade.. De blev virkelig mums! Og så var de super lette at lave.

IMG_3961

Opskrift på 8 små snickers:

Bund

5 dadler

1 dl grovvalsede havregryn (mandler hvis man foretrækker det eller ikker spiser havregryn)

1/2 dl peanuts

1 spsk fedtreduceret kokosmel

1/2 dl mandler

Karamel

5 dadler

1 spsk kogende vand

Lidt salt

Peanuts

20-30 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)

Bund: Kør først havregryn, peanuts og mandler til mel i en minihakker. Kør derefter dadlerne i minihakkeren til det er blevet til en ensartet masse. Bland melet, det fedtreduceret kokosmel og dadlerne godt sammen, og form på bagepapir en lidt aflang firkant der er ca. 1 cm tyk.

IMG_3957

Karamel: Kør dadlerne, vandet og saltet i minihakkeren til det er blevet en ensartet masse. Smør karamellen ud over bunden, drys med så mange peanuts du har lyst til. Nu skal massen på køl eller frys til den er helt kold. Min stod i fryseren i ca. 2 timer.

IMG_3959

Når massen er kølet, så tag den ud og skær den i 8 barer. Smelt chokoladen i et vandbad, og overtræk nu barerne med chokoladen. Jeg kom kun chokolade på toppen, men man kan selvfølgelig også dække hele baren med chokolade – alt efter hvor stor en chokoladegris man er ;). Sæt nu barerne på køl, til chokoladen er størknet.

Når chokoladen er størknet de klar til at blive spist, og hvis der er nogen tilbage (hvilket der kun er hvis man laver en dobbelt portion) kan de sagtens komme i fryseren, så de kan nydes en anden dag – de kan faktisk nyde direkte fra fryseren, så man behøver ikke engang vente på at de tør op eller noget!

IMG_3968

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Perlebygotto med ærter og asparges