Perlebygotto med ærter og asparges
Jeg har længe haft lyst til en omgang risotto, men det er ikke ligefrem vægttabs-venligt. Derfor har jeg lavet en version som er lidt mindre usund, lavet på perlebyg og med friskt grønt i.
Jeg syntes selv det blev en ret lækker ‘otto’, som helt sikkert skal laves igen!
Opskrift til 4 personer:
4 dl perlebyg
1 rødløg finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk olivenolie
3-4dl hvidvin
10 dl bouillon (jeg brugte grøntsags)
100 g parmesanost groft revet
500 g ærter, som skal bælges
2 håndfulde sukkerærter skåret i strimler
4 skiver parmaskinke, stegt sprød på en pande
8 grønne asparges
Friskkværnet peber
Start med at skylle perlebyggen godt. Varm olien op i en gryde, og steg så ris, løg og hvidløg til løgene er blanke. Sæt gryden på lav varme, og tilsæt så 1 dl væske (bouillon eller vin), og rør godt. Når risene har absorberet væsken, tilsæt endnu en dl – bliv ved til al væsken er brugt hvilket tog mig ca. 45-50 minutter. Når den sidste dl tilsættes, tilsæt så sukkerærterne og ærterne samt der smages til med salt og peber. Sluk så for gryden, når al væsken er absorberet og rør parmesanosten i.
Top med asparges strimlet fint med en kartoffelskræller, den sprødstegte parmaskinke og et godt drys friskkværnet peber. Nyd den med resten af hvidvinen og en salat. Jeg lavede en let salat af babysalat, sukkerærter, små tomater og finthakket rødløg.
Ingen kommentarer endnu