Rabarbermuffins med havregryn og 'marcipan'

Perlebygotto med ærter og asparges

Jeg har længe haft lyst til en omgang risotto, men det er ikke ligefrem vægttabs-venligt. Derfor har jeg lavet en version som er lidt mindre usund, lavet på perlebyg og med friskt grønt i.

Jeg syntes selv det blev en ret lækker ‘otto’, som helt sikkert skal laves igen!

IMG_3879

Opskrift til 4 personer:

4 dl perlebyg

1 rødløg finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 spsk olivenolie

3-4dl hvidvin

10 dl bouillon (jeg brugte grøntsags)

100 g parmesanost groft revet

500 g ærter, som skal bælges

2 håndfulde sukkerærter skåret i strimler

4 skiver parmaskinke, stegt sprød på en pande

8 grønne asparges

Friskkværnet peber

Start med at skylle perlebyggen godt. Varm olien op i en gryde, og steg så ris, løg og hvidløg til løgene er blanke. Sæt gryden på lav varme, og tilsæt så 1 dl væske (bouillon eller vin), og rør godt. Når risene har absorberet væsken, tilsæt endnu en dl – bliv ved til al væsken er brugt hvilket tog mig ca. 45-50 minutter. Når den sidste dl tilsættes, tilsæt så sukkerærterne og ærterne samt der smages til med salt og peber. Sluk så for gryden, når al væsken er absorberet og rør  parmesanosten i.

Top med asparges strimlet fint med en kartoffelskræller, den sprødstegte parmaskinke og et godt drys friskkværnet peber. Nyd den med resten af hvidvinen  og en salat. Jeg lavede en let salat af babysalat, sukkerærter, små tomater og finthakket rødløg.

IMG_3876

Otto med ærter og sukkerærter

IMG_3878

Den lækre otto i selskab med en sød veninde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Rabarbermuffins med havregryn og 'marcipan'