Lækre salater

Rabarberkompot sødet med æblejuice

Jeg lærte for nylig at rabarber er en grøntsag – så derfor endnu sundere end jeg gik og troede 😉 Derudover så elsker jeg bare rabarber smagen, så selvfølgelig var en portion kompot på sin plads.

Indtil nu har jeg kun brugt den som topping på min skyr, men i weekenden skal der eksperimenteres lidt mere med den – måske lidt lækre desserter?

Min kompot har en frisk og syrlig smag – for det kan jeg super godt lide. Men hvis man vil have sin kompot lidt sødere, kan man tilsætte dadelpure, stevia, kokossukker eller andet sødemiddel.

IMG_3354

Her ses den færdige kompot – og en portion skyr med den lækre kompot

Rabarberkompot:

Ca. 500 g rabarber

Juice fra 2 søde æbler  (har en juicer, så foretrækker frisk juice og ellers er det nok omkring 2 dl juice hvis man ikke har sin egen juicer)

1 vaniljestang

Lidt saft fra hindbær eller rødbede – hvis dine rabarber ikke selv er så røde

Evt. lidt stevia, dadler, kokossukker eller hvad man foretrækker

IMG_3453

Her er rabarberne drysset ked 2spsk kokossukker og der hældes friskpresset æblejuice i

Skær top og bund fra rabarberne, og skyld dem grundigt. Skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde. Flæg vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden. Tilsæt så juice og vand. Kog ingredienserne stille op indtil rabarberen er kogt ud (tager 10-15 minutter) – hvis den bliver lidt for tyk i konsistensen kan der tilsættes lidt vand.

IMG_3455

Kompotten der bobler og dufter skøn af æble, vanilje og rabarber

IMG_3459

Den færdige kompot

Så er det bare at nyde denne lækre sommerkompot 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre salater