Rabarberkompot sødet med æblejuice
Jeg lærte for nylig at rabarber er en grøntsag – så derfor endnu sundere end jeg gik og troede 😉 Derudover så elsker jeg bare rabarber smagen, så selvfølgelig var en portion kompot på sin plads.
Indtil nu har jeg kun brugt den som topping på min skyr, men i weekenden skal der eksperimenteres lidt mere med den – måske lidt lækre desserter?
Min kompot har en frisk og syrlig smag – for det kan jeg super godt lide. Men hvis man vil have sin kompot lidt sødere, kan man tilsætte dadelpure, stevia, kokossukker eller andet sødemiddel.
Rabarberkompot:
Ca. 500 g rabarber
Juice fra 2 søde æbler (har en juicer, så foretrækker frisk juice og ellers er det nok omkring 2 dl juice hvis man ikke har sin egen juicer)
1 vaniljestang
Lidt saft fra hindbær eller rødbede – hvis dine rabarber ikke selv er så røde
Evt. lidt stevia, dadler, kokossukker eller hvad man foretrækker
Skær top og bund fra rabarberne, og skyld dem grundigt. Skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde. Flæg vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden. Tilsæt så juice og vand. Kog ingredienserne stille op indtil rabarberen er kogt ud (tager 10-15 minutter) – hvis den bliver lidt for tyk i konsistensen kan der tilsættes lidt vand.
Så er det bare at nyde denne lækre sommerkompot 😀
Ingen kommentarer endnu