Sukkerfri marcipan og nougat

Lækre brunkager og pebernødder uden mel, smør og sukker

IMG_9798

Julen er for mange en tid hvor der bliver spist en masse lækre julesmåkager – hvilket der jo også skal være plads til! Jeg foretrækker dog ikke at få alt for meget sukker, da sukker påvirker min krop ret meget samt at jeg stadig gerne vil holde vægten hen over julen.

Derfor har jeg lavet en nem basis opskrift på småkager som er uden smør, mel eller raffineret sukker. De er lavet af æggehvide pisket med sukker erstatning – sukrin melis eller bodylabs zero pure gold – som blandes med ønskede krydderier og mandelmel. Alt efter hvilken småkage der skal laves, skal de bare rulles og skæres i passende størrelser.

IMG_9791

Brunkager ca. 25 stk:

1 æggehvide

60 g zero pure gold fra bodylab (eller sukrin gold)

3 tsk brunkagekrydderi (jeg lavede en stor krydderiblanding af: 3 tsk kanel, 1 tsk nelliker, 1 tsk alle hånde og 2 tsk stødt ingefærd)

12 mandler grofthakkede

24 pistacienødder groft hakkede

150 g mandler hakket til mel

2 tsk smagsneutral olie

  • Kom æggehviden og zero pure gold op i en skål, og pisk med et piskeris indtil massen er helt stiv.
  • Tilsæt krydderiblandingen og pisk lidt mere.
  • Tilsæt så mandelmel, de groft hakkede nødder/mandler og olie. Ælt dejen godt sammen, og rul dejen ud til en aflang pølse. Stil på køl i 10-15 minutter
  • Skær tynde skiver af dejen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag i ovnen på 160 grader varmluft i ca. 12 minutter
  • Tag dem ud af ovnen (de er lidt bløde lige når de kommer ud, men bare rolig de skal nok blive sprøde) og lad dem køle af på en bagerist

IMG_9794

Pebernødder ca. 35 stk:

1 æggehvide

60 g zero pure gold fra bodylab (eller sukrin gold)

2 tsk pebernødkrydderi (jeg lavede en stor krydderiblanding af: 1 tsk kanel, 1/2 tsk stødt hvid peber, 1 tsk stødt ingefærd, 1 tsk kardemomme, 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron)

160 g mandler hakket til mel

2 tsk smagsneutral olie

  • Kom æggehviden og zero pure gold op i en skål, og pisk med et piskeris indtil massen er helt stiv.
  • Tilsæt krydderiblandingen og pisk lidt mere.
  • Tilsæt så mandelmelet. Ælt dejen godt sammen, og rul dejen ud til to aflange pølser. Stil på køl i 10-15 minutter
  • Skær små stykker af dejen og rul dem lidt i hånden så de bliver runde, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag i ovnen på 160 grader varmluft i ca. 12 minutter
  • Tag dem ud af ovnen (de er lidt bløde lige når de kommer ud, men bare rolig de skal nok blive sprøde) og lad dem køle af på en bagerist

IMG_9795

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sukkerfri marcipan og nougat