Overnight chiagrød ala peache melba

Brownie uden mel, sukker eller smør

IMG_5718

Jeg fik en pludselig, men meget stor trang til noget sødt og blev derfor nødt til at eksperimentere lidt med en opskrift på sundere version af en brownie. Det blev en lækker kage, men den er meget intens i smagen så man kan sagtens nøjes med et lille stykke – og så er der jo kage rester til de efterfølgende dage 😉

Opskrift:

100 g mørk chokolade (jeg bruge premium 70%)

2 spsk kokosolie (30 g)

2 æg

1 tsk vanilje

1 dl morbær

10 dadler

½ dl varmt vand

Salt

55 g fint hakkede nødder (jeg brugte valnødder)

1 ½ spsk kokosfibermel

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft, og sætte et vandbad over, hvori chokoladen og kokosolien skal smeltes. Imens piskes de to æg sammen med vaniljepulveret til en luftig masse.

Morbær, dadler, vandet og salt skal laves til pure i en minihakker.

Når chokoladen og olien er smeltet, hældes det over i æggene sammen med pureen, de hakkede nødder samt kokosfibermelet.

Kom i en lille springform eller anden form, som er beklædt med bagepapir.

Min fik 15 minutter i ovnen, og kagen er færdig når den er bagt uden på men stadig blød og lækker indeni.

Da kagen har en meget intens og stærk chokolade smag, vil den være perfekt at spise med søde bær og evt. noget vaniljeis eller creme (selvfølgelig en sund variant;))

IMG_5709

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Overnight chiagrød ala peache melba