Lyn-granola

Grøntsagsbrød

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.31.23

Lige fra første gang jeg smagte Michelle Kristensens broccolibrød har jeg været helt solgt, og de er blevet lavet mindst en gang om ugen lige siden. Jeg syntes de er skønne, fordi konsistensen er god og så kan man lave en stor portion og fryse dem ned man ikke spiser. Derudover kan de varieres i uendeligheder – kun fantasien sætter grænser. Se evt. billeder under opskriften for nogen af de variation jeg har lavet 🙂

Jeg har lavet lidt om i opskriften, og tilføjet lidt ekstra husk og mindre mel – men det er jo en smagssag om man kan lide den konsistens brødet får når der kommer ekstra meget husk i. Så laver jeg også 16 brød istedet for 10, for så kan jeg spise 4 små brød pr. måltid (ofte i form af 2 burger/sandwich).

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.31.13

Opskrift til 4 personer/16 brød:

1 broccoli (eller  1 blomkål, 1/2 blomkål+ 6 gulerod, 300 g spinat+1 squash)

4 æg

3 spsk husk

2 spsk mel (mandelmel, rugmel, havremel, boghvedemel eller hvad man lyster)

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

  • Kom først grøntsagerne i en foodprocessor og kør det til helt fin smulder
  • Kom resten af ingredienserne ned til grøntsagerne, og kør indtil dejen er blandet
  • Beklæd to bageplader med bagepapir, og lav 8 små brød pr. bageplade
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 175 g varmluft
Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.32.04

Brød af blomkål og gulerod brugt under meetza

 

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.30.41

Broccolibrød brugt som burgerboller og toppet med solsikkekerner

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.30.31

Min kæreste lavede en broccoli ‘big mac’

 

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.30.52

Brød lavet af blomkål og brugt som pizzabund

 

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.31.42

Brød af blomkål og chili som åben sandwich

 

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 20.30.09

Broccolibrød brugt til ostemadder

 

12966800_10208088564947396_1262650905_n

Broccolibrød brugt som åben sandwich med krebinetter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lyn-granola