Grøntsagsbrød
Lige fra første gang jeg smagte Michelle Kristensens broccolibrød har jeg været helt solgt, og de er blevet lavet mindst en gang om ugen lige siden. Jeg syntes de er skønne, fordi konsistensen er god og så kan man lave en stor portion og fryse dem ned man ikke spiser. Derudover kan de varieres i uendeligheder – kun fantasien sætter grænser. Se evt. billeder under opskriften for nogen af de variation jeg har lavet 🙂
Jeg har lavet lidt om i opskriften, og tilføjet lidt ekstra husk og mindre mel – men det er jo en smagssag om man kan lide den konsistens brødet får når der kommer ekstra meget husk i. Så laver jeg også 16 brød istedet for 10, for så kan jeg spise 4 små brød pr. måltid (ofte i form af 2 burger/sandwich).
Opskrift til 4 personer/16 brød:
1 broccoli (eller 1 blomkål, 1/2 blomkål+ 6 gulerod, 300 g spinat+1 squash)
4 æg
3 spsk husk
2 spsk mel (mandelmel, rugmel, havremel, boghvedemel eller hvad man lyster)
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
- Kom først grøntsagerne i en foodprocessor og kør det til helt fin smulder
- Kom resten af ingredienserne ned til grøntsagerne, og kør indtil dejen er blandet
- Beklæd to bageplader med bagepapir, og lav 8 små brød pr. bageplade
- Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 175 g varmluft
Ingen kommentarer endnu