Lækker og nem gullasch
Josefine
Igår lavede jeg for første gang gullash, og den blev ret vellykket! Der var masser af smag og varme i, og så var det bare super nemt 🙂 Man kan med fordel lave en dobbelt portion og så fryse halvdelen ned, for så er der nem aftensmad en anden dag.
Gullash til 4-6 personer (alt efter hvor sulten man er):
1 spsk olie
600 g oksestrimler
1 stort rødløg, i tern
3 fed hvidløg, hakket
1 tomapure
1 dåse hakkede tomater
3 lauerbærblade
1/2 spsk chili (kan undlades)
1/2 spsk paprika
1 okse boulionterning
6 dl varmt vand
Salt og peber
6 mellem gulerødder (ca 600 g) i skiver
Varm olien op og svits kødet, tilsæt så løg og hvidløg, og svits det. Tilsæt så resten af ingredienserne (pånær gulerødder) og lad det småsimre ved middellav varme i omkring halvanden time. Ca. et kvarter før den er færdig tilsættes gulerødderne – jeg foretrækker dem med lidt bid i, men hvis man foretrækker dem helt bløde kan man bare tilsætte dem før.
Blomkålsris til 4 personer:
1 stort blomkål
Riv blomkålen på et rivejernet eller skær det ud i mindre stykker og kom lidt af gangen i minihakkeren og hak det fint (det skal gøres over nogen gange ).
Fordel det revet eller hakkede blomkål på to stegepander, og steg i 10 minutters tid mens der røres godt så det ikke brænder på. De skal få lidt gylden/gullig farve.
Spise gullasen med blomkålsrisene 🙂
Ingen kommentarer endnu