Madplan uge 9

Banankage med peanuts og chokolade samt choko/karamel frosting

Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.56.40

For noget tid siden var vi på besøg hos min svigermor, som endnu engang havde bagt en lækker kage. Det var en opskrift fra Majachocolat, af en banankage med peanuts og en lys chokolade/karamel frosting. Umildbart ser kagen bare helt normal ud (kage er normalt ikke min last, og jeg syntes ofte det er lidt kedeligt) men det var virkelig lækker, og især frostingen gav kagen noget ekstra skønt! På meget kort tid havde jeg slugt 4 stykker, og kunne sagtens have spist mere.

Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.57.51

Derfor har jeg lavet en sundere version af kagen, men en version som efter min mening faktisk er lige så lækker! Den er ikke så hvinende sød – hvilket jeg ret godt kan lide. Kagen er både sukkerfri, glutenfri og laktosefri, så de fleste burde kunne tåle den. Derudover er den ret nem at lave, så alt i alt er det bare en skøn kage, og bestemt en af mine bedste opskrifter so far. Så selvom min minihakker døde undervejs, var det bestemt det værd – og måske enda en undskyldning for at få en foodprocessor 😉

Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.56.55

Opskrift på en lille springform – ca. 6-8 personer:

Kage:

2 æg

2 små modne bananer

1 tsk bagepulver

1/2 tsk vaniljepulver

2 spsk kokosfibermel (kan sagtens byttes ud med en anden fedtreduceret mel)

30 g peanuts, groft hakket

30 g mørk sukkerfri chokolade, groft hakket

Frosting:

40 g lys sukkerfri chokolade

6 friske dadler

1/2 dl kogende vand

Lidt salt

  • Kage: Kom æg, bananer, bagepulver, vanilje og kokosfibermel op i en skål og blend det hele med en stavblender. Rør så chokoladen og peanuts i
  • Kom dejen i en lille springform beklædt med bagepapir (som evt. bagepapiret med en smule kokosolie) og bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 23-30 minutter. Kagen skal være fast, så mærk på den undervejs
  • Lad kagen køle af, og lav imens frostingen
  • Frosting: Smelt den lyse chokolade over en vandbad, og imens fjerner du stenene fra dadlerne og kommer dadlerne samt vand og salt i en minihakker. Blend til det er blevet til en ensartet pure
  • Når chokoladen er smeltet rør du den sammen med dadelpureen
  • Så nu frostingen på køl indtil den er stivnet lidt
  • Kom den afkølede frosting på kagen og spis!
Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.58.24

Ingredienser brugt til kagen 🙂

Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.58.02 Skærmbillede 2016-03-03 kl. 20.57.42

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 9