Lækre brunkager og pebernødder uden mel, smør og sukker

Lækre og nemme kålsalater til julebuffeten

Julefrokosterne er lige på trapperne, og hvis du – ligesom jeg – helst ikke vil have ekstra sul på sidebenene hen over julen, kan det være en god idé at lave en lækker kålsalat som kan supplere julemaden til julefrokosterne. Hvis du sørger for at lave en god stor portion, som kan deles med de andre, er der helt sikkert andre i selskabet, som vil sætte pris på det sunde tiltag – for som regel er man nemlig ikke alene med ønsket om at holde vægten over julen! 🙂

Min ide med salaterne er man ikke kun skal spise salat til julefrokosten, men at man kan erstatte noget af brødet og kartoflerne med salat og så spise kødet til (frikadeller, flæskesteg, mørbrad osv.). Dagen efter vil du helt sikkert din krop vil helt sikkert takke dig! For hvis man normalt ikke spiser fed mad, kan julefrokoster fyldt med tradition mad, godt give kroppen lidt et chok og så risikerer man at få det dårligt dagen efter – en slags madtømmermænd.

 

Neden for er der opskrifter på 5 nemme salater som vil passe godt til julebuffeten!

  • De er nemme at lave og indeholder få ingredienser. Al den kål jeg bruger, kan man købe færdig skyllet og hakket/snittet (bla. i Fakta og Kvickly – nogen gange i Rema1000 og Døgnnetto). Man kan selvfølgelig også vælge selv at snitte og hakke 😉
  • Salaterne er friske i smagen, ligger let i magen og er lidt syrlige
  • De kan laves i god tid – om morgenen eller dagen før, og så stå på køl indtil man skal afsted

 

Grøn salat med clementiner

Grøn salat med clementiner

1 spidskål eller 1 savoykål fintsnittet

100 g hakket grønkål

2 clementiner i små tern + saft fra 1 clementin

50 g saltmandler (bland 1/2 dl vand med 2 tsk salt og rist vand og mandler på panden til vandet er væk)

Evt. en håndfuld hakket persille

  • Bland det hele godt sammen

 

 

 

Rødkålssalat med bagterødbeder

Grønsalat med clementiner + rødkålssalat med bagte rødbeder

1 kg rødbeder, skrællet og skåret i mundrette tern

400 g rødkål, fint snittet

1 æble i små tern

4 forårsløg, fint snittet

Dressing af: 2 spsk æblecidereddike og 1 spsk agavesirup

  • Fordel  rødbedeternen på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. Bag rødbederne i ovnen i omkring 25 minutter ved 190 grader varmluft – der må gerne stadig være lidt bid i dem.
  • Bland dressingen sammen og vendt den med rødkålen
  • tilsæt så de bagte rødbeder, æble og forårsløg

 

Grønkålssalat med baconknas

Kålsalat med baconknas – På billedet  her havde jeg brugt lidt mindre bacon og så tilsat lidt mandler

 

300 g grønkål, groft hakket

1 spidskål, fint snittet

2 æbler, i tern

Dressing: 1,5 dl æble juice + 1 spsk æblecidereddike

1 pakke kalkun bacon, stegt sprødt på panden uden fedtstof

  • Svits grønkålen en smule (kun så det lige bliver blødt).
  • Bland spidskålen med dressingen, bland grønkålen og æbletern i salaten
  • Hak den sprøde bacon fint, og drys det ud over salaten

 

 

Kålsalat med et tropisk tvist

Kålsalat med ananas

Kålsalat med ananas

400 g rødkål fint snittet

200 g hakket grønkål

1 lille anans, i små tern

100 g valnødder, halve

2 dl juice, gerne ananasjuice

  • Bland kål alle ingredienserne sammen

 

 

Spidskålssalat med avocado

IMG_03131,5 spidskål, fint snittet

50 g mandler ristet på panden eller bagt i ovnen

2 avocado i små tern

4-5 forårsløg snittet

Dressing: 2 spsk æblecidereddike og 2 tsk agavesirup

  • IMG_0312Vend kålen med dressingen, avocado og forårsløgene. Drys mandlerne ud over salaten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre brunkager og pebernødder uden mel, smør og sukker