Lækre og nemme kålsalater til julebuffeten
Julefrokosterne er lige på trapperne, og hvis du – ligesom jeg – helst ikke vil have ekstra sul på sidebenene hen over julen, kan det være en god idé at lave en lækker kålsalat som kan supplere julemaden til julefrokosterne. Hvis du sørger for at lave en god stor portion, som kan deles med de andre, er der helt sikkert andre i selskabet, som vil sætte pris på det sunde tiltag – for som regel er man nemlig ikke alene med ønsket om at holde vægten over julen! 🙂
Min ide med salaterne er man ikke kun skal spise salat til julefrokosten, men at man kan erstatte noget af brødet og kartoflerne med salat og så spise kødet til (frikadeller, flæskesteg, mørbrad osv.). Dagen efter vil du helt sikkert din krop vil helt sikkert takke dig! For hvis man normalt ikke spiser fed mad, kan julefrokoster fyldt med tradition mad, godt give kroppen lidt et chok og så risikerer man at få det dårligt dagen efter – en slags madtømmermænd.
Neden for er der opskrifter på 5 nemme salater som vil passe godt til julebuffeten!
- De er nemme at lave og indeholder få ingredienser. Al den kål jeg bruger, kan man købe færdig skyllet og hakket/snittet (bla. i Fakta og Kvickly – nogen gange i Rema1000 og Døgnnetto). Man kan selvfølgelig også vælge selv at snitte og hakke 😉
- Salaterne er friske i smagen, ligger let i magen og er lidt syrlige
- De kan laves i god tid – om morgenen eller dagen før, og så stå på køl indtil man skal afsted
Grøn salat med clementiner
1 spidskål eller 1 savoykål fintsnittet
100 g hakket grønkål
2 clementiner i små tern + saft fra 1 clementin
50 g saltmandler (bland 1/2 dl vand med 2 tsk salt og rist vand og mandler på panden til vandet er væk)
Evt. en håndfuld hakket persille
- Bland det hele godt sammen
Rødkålssalat med bagterødbeder
1 kg rødbeder, skrællet og skåret i mundrette tern
400 g rødkål, fint snittet
1 æble i små tern
4 forårsløg, fint snittet
Dressing af: 2 spsk æblecidereddike og 1 spsk agavesirup
- Fordel rødbedeternen på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. Bag rødbederne i ovnen i omkring 25 minutter ved 190 grader varmluft – der må gerne stadig være lidt bid i dem.
- Bland dressingen sammen og vendt den med rødkålen
- tilsæt så de bagte rødbeder, æble og forårsløg
Grønkålssalat med baconknas
300 g grønkål, groft hakket
1 spidskål, fint snittet
2 æbler, i tern
Dressing: 1,5 dl æble juice + 1 spsk æblecidereddike
1 pakke kalkun bacon, stegt sprødt på panden uden fedtstof
- Svits grønkålen en smule (kun så det lige bliver blødt).
- Bland spidskålen med dressingen, bland grønkålen og æbletern i salaten
- Hak den sprøde bacon fint, og drys det ud over salaten
Kålsalat med et tropisk tvist
400 g rødkål fint snittet
200 g hakket grønkål
1 lille anans, i små tern
100 g valnødder, halve
2 dl juice, gerne ananasjuice
- Bland kål alle ingredienserne sammen
Spidskålssalat med avocado
50 g mandler ristet på panden eller bagt i ovnen
2 avocado i små tern
4-5 forårsløg snittet
Dressing: 2 spsk æblecidereddike og 2 tsk agavesirup
Ingen kommentarer endnu