Madplan uge 6

Bønnekakaokage med kakaofrosting

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 10.11.53

Min mor holdte igår fødselsdag, så defor skulle jeg selvfølgelig lave en sundere kagen som alternativ til de usunde kager. Jeg havde længe overvejet at lave min bønnekakaokage med frosting ubagt kagedej, så det skulle afprøves – og resultatet blev super vellykket!

Udover at kagen er lækker i smagen er den også ret kalorielet – der blev til ca. 20 stykker og hvert stykke indeholder ca. 98 kcal 🙂

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 10.10.46

OBS: dog skal den startes dagen før, da bønnerne skal ligge i blød i 10-12 timer . Jeg lagde en hel pose tørrede bønner i blød og kogte dem alle sammen i 50 minutter. Det syntes jeg er den nemmeste måde at gøre det på, for resten af bønnerne fryser jeg bare ned, for næste gang kagen skal laves er det bare at tø bønnerne op – og kagen er så lækker at der kommer en næste gang!

TIP: Hvis du ikke kan nå at sætte bønnerne i blød – eller ikke gider – så har jeg dog set flere opskrifter hvor der er blevet brugt bønner fra dåse (så er de klar til brug med det samme). Kan dog ikke love om resultatet bliver det samme, da jeg ikke selv har prøvet at bruge dem fra dåse.

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 10.11.17

Opskrift på en normal springform og 4 små kager i muffins forme:

Dej:

370 g hvide bønner (kogt vægt)

4 små æg

4 spsk kakaopulver

10 dadler

1 spsk zero pure gold

1 tsk bagepulver

1/2 tsk kanel

100 g banan

1/4 tsk vanilje

Et nip

Frosting:

200 g hvide bønner (kogt vægt)

6 dadler

4 spsk kakao

2 spsk zero gold (eller andet sødemidde/dadler)

1/2 tsk kanel

1 tsk vaniljepulver

1 banan

Pynt:

Evt. frysetørret bær, kokos eller hakkede nødde

  • Dej: Fjern stene fra dadlerne, og blend dem til pure i en minihakker
  • Kom så alle ingredienserne op i en skål og blend massen med en stavblender til den har en ensartet konsistens
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft, kagen er færdig når den ‘sprækker’ i overfladen.
  • Den er lækrest når den er kølet helt af, især dagen efter, for så har den sat sig og er blevet helt browniesnasket
  • Frosting: Fjern stene fra dadlerne, og blend dem til pure i en minihakker
  • Kom så alle ingredienserne op i en skål og blend massen med en stavblender, til den har en ensartet konsistens
  • Smør frostingen ud på kagen
  • Pynt: Pynt evt kagen med frysetørretbær, kokos, hakkede nødder eller frisk frugt/bær

Selvom kageopskriften måske kan virke lidt lang og besværlig, er den bestemt det værd!

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 10.10.19Skærmbillede 2016-02-08 kl. 10.11.02

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 6