Lækker og sund pizzabund
Josefine
Jeg lavede den lækreste pizzabund i tirsdags! Den tager godt nok lidt tid at lave, men den er bestemt besværet værd. Jeg lavede ekstra pizza så jeg havde til frokosten dagen efter, hvor jeg rullede den og spiste den som wrap – hvilket også var mega lækkert!
Opskrift til 1 personer/1 pizza:
Bund:
300 g blomkål
100 g gulerod
1 æg
62,5 g hytteost
Salt og peber
1 tsk husk
Tomatsovs:
1 forårsløg
150 g hakkede tomater
½ fed hvidløg
– alle ingredienserne skal blendes sammen
Fyld:
Efter smag – jeg kom stegt kylling, spinat, løg, og hytteost, og så tppede jeg med frisk salat og lidt pesto.
- Hak blomkålen og guleroden i minihakkeren så det bliver helt fint og kom det over i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt eller blend med en stavblender (ved at bruge stavblenderen får det lidt mere ’rigtig’ dej konsistens).
- Kom dejen ind mellem to stykker bagepapir og rul den ud med en kagerulle.
- Fjern det øverste stykke bagepapir og kom så bagepapiret med dejen på en bagerist og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter. (Billederne er af hvordan bunden ser ud før den kommer i ovnen og hvordan den ser ud inden der kommer fyld på)
- Vend bunden (evt. ved at ligge det andet stykke bagepapir oven på bunden igen, og vend den om). Bag nu i 15 minutter, eller til den er helt sprød i kanten.
- Smør tomatsovsen på og tilføj det fyld som du lyster
- Bag i ca. 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet
Kan spises som pizza eller rulles som en wrap!
Ingen kommentarer endnu