Lasagne med spidskålsplader og masser af grøntsager
Igår lavede jeg en super lækker lasagne, og toppede den med lidt blåost (da det var den ost vi havde i køleskabet) – og det var virkelig en succes med blåost på! Normalt er jeg ikke til blåost, men det giver en ekstra dimension til lasagnen, men hvis man ikke har mod på det kan man bare skifte den blåost ud med mozzarella eller parmesan.
Jeg har lavet en beregning på kcal indholdet, og én portion giver ca. 400 kcal.
Opskrift til 4 personer:
Kødsovs
400 g hakket oksekød 3-7 %
1 stort rødløg, hakket
2 fed hvidløg
1 rød chili, fint hakket
1 dåse hakkede tomater
4 gulerødder, i tern
1 squash, i tern
1 tsk olivenolie
Lidt tørret basilikum
Plader
1 squash, i tynde skiver
1 spidskål, opdelt i blade
Top
120 g blåskimelost (eller anden ost, hvis det foretrækkes), i tynde skiver
Tilbehør
1 broccoli, i mundrette bidder
1/2 spsk hvidløgsolie
Først skal kødsovsen laves: Varm olien op i en gryde og svits løgne deri, tilsæt så kødet og svits det. Tilsæt så chili og hvidløg, og derefter de hakkede tomater. Når den har stået og kogt lidt tilsættes basilikummen, salt/peber og grøntsagerne (squash og gulerødder). Lad den stå og simre lidt.
Imens tørsteges squash skiverne (fra plader) på en grillpande, eller en anden ‘slip let’ stegepande, på begge sider.
Smør et fad med lidt olie, og kom halvdelen af kålpladerne i bunden af fadet, og kom så halvdelen af de stegte squash skiver på. Når kødsovsen har simret færdig, kommes halvdelen af den oven på squashskiverne. Så endnu et lag kålplader, squash skiver og kødsovs på, slut af med at fordele osten over kødsovsen. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Tag lasagnen ud, og lad den gerne lige stå i et stykke tid (mindst 15 minutter), da lasagnen så når at blive lidt mere fast.
Da lasagnen var i ovnen, lavede jeg lige lidt ekstra grønt til, og det var blot hvidløgsolie varmet op på en pande og så blev broccolien stegt i det.
Ingen kommentarer endnu