Grøntsagsrisret
Jeg fik en pludselig lyst til paella.. eller egentlig bare en risret lavet på panden med masser af smag. Derfor tænkte jeg at blomkåls- og gulerodsris med en masse grønt og krydderier lige var sagen. Og selvom der ikke var ris i retten, så savnede jeg dem slet ikke -retten blev nemlig så lækker og smagfuld!
Jeg brugte de grøntsager/kød/krydderier jeg lige havde på lager og havde lyst til, for det er en ret man sagtens kan lave med det man bare lige har i køleskabet.
Retten er super velegnet til madpakken, så husk at lave til den også 🙂
Opskrift til 5 personer – 45 minutter:
1 blomkål, hakket helt fint i en foodprocessor/minihakker
5 gulerødder, hakket helt fint i en foodprocessor/minihakker
1 spsk oliven olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk karry
2 tsk paprika
1 tsk chilipulver
2 peberfrugter, i tern
1 bakke friske ærter
2 spsk rosiner
250 g tomater, hakket fint
300 g kyllingbryst, i tern
250 g tigerrejer
Salt/peber
Evt. kokosmel
- Start med at rense rejerne, og fjerne tarmen
- Steg kyllingen på en pande, men giv dem endelig ikke for meget (de blandes i retten senere)
- Varm en wok eller stor pande op med olie på. Svits så løg og krydderier kort, og svits så de hakkede blomkål og gulerødder med. Skru ned for varmen, og lad det stege indtil ‘risene’ næsten er færdige
- Kom så peberfrugter, tomater og rosiner i også. Krydder med salt og peber.
- Lad det stå og stege i et par minutter, og tilsæt så rejer, kylling og de friske ærter
- Smag retten til, og tilsæt evt. flere krydderier hvis den mangler noget
- Spis retten som den er eller drys med lidt kokosmel – det giver nemlig en dejlig sødme til retten
Ingen kommentarer endnu