Madplan uge 5

Ernæringsforbedret fastelavnsboller nr. 2

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 15.24.36

Denne version af ernæringsforbedret/sundere fastelavsboller blev en del mere luftige og lækre end mit første forsøg. Bolledejen kan bruges til alt muligt, og jeg vil derfor først dele grundopskriften på bolledejen, og bagefter komme med bud på hvordan man kan variere den 🙂

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 15.24.52

Fastelavnsboller, 5 stk:

Dej:

2 æg

1/2 dl sky

10 g kokosolie, smeltet

30 g banan

1/2 dl mandelmel el havre mel

3/4 dl kokosfiber

1 spsk husk

1 tsk bagepulver

Lidt stevia (alt efter hvor søde man vil have dem)

1 spsk sukrin gold (eller lidt ekstra stevia)

1/2 tsk vanilje

1/2 tsk kardemomme

Nip salt

  • Kom æg, skyr kokosolie og banan og i en skål og blend med en stavblender i et par minutter (til den er skummet godt op)
  • Rør de tørre ingredienser sammen og i den våde masse.  Rør det hele godt sammen og lad dejen stå i 15-20 minutter, så fibrene kan nå at suge noget af væsken
  • Dejen skal være som normal bolledej, så hvis den er for klisteret så tilsæt lidt ekstra mel
  • Form til 5 boller
  • Vælg så en slags fyld (se nedenfor) og bag derefter bollerne i 13-15 minutter ved 200 g varmluft.

Fyld:

Vaniljecreme

Lav vaniljecremen og lad den køle af. Kom den op i en sprøjtepose, og sprøjt den ind i bollerne fra oven, og luk så hullet.

Nougat/chokolade og marcipan

Flad bollerne lidt ud, og kom et lille stykke marcipan og nougat/chokolade i hver bolle, og luk så bollen sammen.

Hvis du har mod på at lave din egen lækre sukkerfri nougat og marcipan, er der opskrift til det lige her

Chokoladeboller

Hak ca. 60 g mørk chokolade groft, og ælt det ind i bollerne

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 15.25.38

Her er det de våde ingredienser som er stavblendet til det er skummet godt op

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 15.25.28

Bollerne med lidt marcipan og chokolade i

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 15.25.15

Bollerne lige da de kom ud af ovnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 5