Ernæringsforbedret fastelavsboller

Bønnekakaokage

OBS: dog skal den startes dagen før, da bønnerne skal ligge i blød i 10-12 timer . Jeg lagde en hel pose tørrede bønner i blød og kogte dem alle sammen i 50 minutter. Det syntes jeg er den nemmeste måde at gøre det på, for resten af bønnerne fryser jeg bare ned, for næste gang kagen skal laves er det bare at tø bønnerne op – og kagen er så lækker at der kommer en næste gang!

TIP: Hvis du ikke kan nå at sætte bønnerne i blød – eller ikke gider – så har jeg dog set flere opskrifter hvor der er blevet brugt bønner fra dåse (så er de klar til brug med det samme). Kan dog ikke love om resultatet bliver det samme, da jeg ikke selv har prøvet at bruge dem fra dåse.

12607302_10207458154227522_496482599_n

Opskrift på en normal springform og 4 små kager i muffins forme:

370 g hvide bønner (kogt vægt)

4 små æg

4 spsk kakaopulver

10 dadler

1 spsk zero pure gold

1 tsk bagepulver

1/2 tsk kanel

100 g banan

1/4 tsk vanilje

Et nip

  • Fjern stene fra dadlerne, og blend dem til pure i en minihakker
  • Kom så alle ingredienserne op i en skål og blend massen med en stavblender til den har en ensartet konsistens
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft, kagen er færdig når den ‘sprækker’ i overfladen.
  • Den er lækrest når den er kølet helt af, især dagen efter, for så har den sat sig og er blevet helt browniesnasket
  • Top evt. med glasur lavet af sukrin melis, kakaopulver og vand

Selvom kageopskriften måske kan virke lidt lang og besværlig, er den bestemt det værd!

12647866_10207458154187521_763087201_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ernæringsforbedret fastelavsboller