Rugboller med choko

Fuldkornsboller med squash og kerner

Med inspiration fra mine vellykkede rugboller og fra nogen sunde squash boller, fik jeg lyst til at bage nogen madboller til at tage med på farten og med et lavt kalorie indhold (ca. 105 kcal pr. bolle). Det blev så til disse fuldkornsboller med squash og kerne – og de er virkelig lækre lige når de er blevet bagt! 🙂 🙂

IMG_7442

Opskrift på 24 små boller:

80 g knækkede rugkerner (skal lægges i blød aftenen før eller i mindst to timer)

 150 g fuldkorns hvedemel eller rugmel eller en blanding af de to

2 spsk solsikkekerner

2 g græskarkerner,

1 tsk natron

Lidt salt

100-150 g revet squash

1,25 dl kærnemælk

1 spsk græskarkerner til at drysse over bollerne til sidst!

Kom de knækkede rugkerner op i en si og lad dem dryppe godt af. Kom så alle de tørre ingredienser op i en skål (pånær de græskarkerne der skal drysses over bollerne til sidst) og bland dem. Tilsæt så rugkernerne, revet squash og kærnemælken, og rør godt med en ske. Dejen er ret fugtig og klæbrig.

Form med skeen 11 små boller og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys så græskarkernerne over bollerne. Bages i ovenen i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.

Bollerne er bedst lune eller et par timer efter de er kommet ud af ovnen. De kan sagtens spises dagen efter, men så syntes jeg at man skal varme dem op så de bliver lidt mere sprøde igen.

IMG_7437

Bollerne inden de kom i ovnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Rugboller med choko