Madplan uge 1

Jordbær/bounty ‘raw cake’

12575820_10207458156907589_1835282453_n 

Jeg har længe ville lave en raw cake, da jeg har fået serveret dem flere gange – og været helt vild med dem hver gang! Min kage var ikke helt raw da jeg ristede mandlerne til bunden i ovnen, men hvis man undlader at gøre det, så er den helt raw. Derudover er den vegansk (indeholder ingen animalske produkter), raffineret sukkerfri og glutenfri. Derimod er den fyldt med lækre ingredienser, der ikke sender blodsukkeret på rutschetur.  Selvom kagen er fyldt med naturlige og gode ingredienser, så skal man huske på, at den stadig er ret kalorietung – så den skal spises med måde (selvom det kan være svært ;))

 Dem jeg skulle servere kagen for, er ret vilde med kokos, så derfor blev det til en smagskombination af kokos, chokolade og jordbær – og den blev godkendt af de tre som smagte den igår 😀

OBS: Cashewnødderne skal dog ligge i blød i vand, i mindst 5 timer, men gerne natten over

12606896_10207458155947565_1827576560_n

Opskrift på en lille kage, ca. 8 personer:

Bund:

 (Inspireret af Michelle Kristensens opskrift på bund fra hendes lime tærte)

40 g mandler

53 g friske dadler (ca. 4 store)

32 g kokosmel

25 g mørk chokolade og/eller kakaonibs (jeg brugte 13 g sukkerfri mørk chokolade fra Isis samt 12 g kakaonibs)

Evt. 1 spsk vand

Creme:

2,5 dl cashewnødder (ligges i blød aftenen før)

4 dadler

1/2 spsk kokosolie

Vanilje fra 1 vaniljestang

1 spsk vand

2 limes, saft derfra

250 g jordbær

Topping:

Lidt kokosmel

Friske jordbær, skåret i små tern

  • Bunden: Jeg ristede mine mandler i ovnen i 10 min ved 160 grader varmluft – hvis man vil have kagen helt raw kan man undlade at gøre dette
  • Blend så alle ingredienserne i en minihakker, først blender jeg ingredienserne og så tilsidst blender jeg dem sammen, til det blev en sammenhængene masse (tilsæt evt. lidt vand hvis den ikke hænger så godt sammen
  • Pres dejen til bunden ud i en smurt lille springform – og den skal netop presses lidt ud i formen. Sæt så bunden på køl
  • Cremen: Hæld vandet fra cashewnødderne, og kom alle ingredienserne til cremen i minihakkeren (som er blevet vasket op efter bunden) og blend indtil massen har en ensartet konsistens – hvis det hele ikke kan være i minihakkeren kan man blende det over to omgange og så blande det sammen til sidst
  • Smag cremen til –  det kan være den mangler sødme, lime eller vanilje
  • Fordel cremen oven på bunden, og kom kagen i fryseren (i mindst 3 timer)
  • Servering: Ca. 1/2 – 1 time før servering tages kagen ud, så den lige kan tø lidt op. Top evt. kagen med kokosmel og  jordbærtern.
  • Man kan spise kagen når den er tøet helt op, men den kan også sagtens spises når den stadig er lidt frossen 😀

TIP: Man kan variere smagen i kagen som man lyster, fx bytte jordbær ud med hindbær, mango eller noget helt tredje. I bunden kan man fx bytte kokos ud med andre nødder eller havregryn, hvis  man er mere til det 🙂

12650181_10207458156827587_345714502_n12606889_10207458157027592_1672886264_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 1