Jordbær/bounty ‘raw cake’
Jeg har længe ville lave en raw cake, da jeg har fået serveret dem flere gange – og været helt vild med dem hver gang! Min kage var ikke helt raw da jeg ristede mandlerne til bunden i ovnen, men hvis man undlader at gøre det, så er den helt raw. Derudover er den vegansk (indeholder ingen animalske produkter), raffineret sukkerfri og glutenfri. Derimod er den fyldt med lækre ingredienser, der ikke sender blodsukkeret på rutschetur. Selvom kagen er fyldt med naturlige og gode ingredienser, så skal man huske på, at den stadig er ret kalorietung – så den skal spises med måde (selvom det kan være svært ;))
Dem jeg skulle servere kagen for, er ret vilde med kokos, så derfor blev det til en smagskombination af kokos, chokolade og jordbær – og den blev godkendt af de tre som smagte den igår 😀
OBS: Cashewnødderne skal dog ligge i blød i vand, i mindst 5 timer, men gerne natten over
Opskrift på en lille kage, ca. 8 personer:
Bund:
(Inspireret af Michelle Kristensens opskrift på bund fra hendes lime tærte)
40 g mandler
53 g friske dadler (ca. 4 store)
32 g kokosmel
25 g mørk chokolade og/eller kakaonibs (jeg brugte 13 g sukkerfri mørk chokolade fra Isis samt 12 g kakaonibs)
Evt. 1 spsk vand
Creme:
2,5 dl cashewnødder (ligges i blød aftenen før)
4 dadler
1/2 spsk kokosolie
Vanilje fra 1 vaniljestang
1 spsk vand
2 limes, saft derfra
250 g jordbær
Topping:
Lidt kokosmel
Friske jordbær, skåret i små tern
- Bunden: Jeg ristede mine mandler i ovnen i 10 min ved 160 grader varmluft – hvis man vil have kagen helt raw kan man undlade at gøre dette
- Blend så alle ingredienserne i en minihakker, først blender jeg ingredienserne og så tilsidst blender jeg dem sammen, til det blev en sammenhængene masse (tilsæt evt. lidt vand hvis den ikke hænger så godt sammen
- Pres dejen til bunden ud i en smurt lille springform – og den skal netop presses lidt ud i formen. Sæt så bunden på køl
- Cremen: Hæld vandet fra cashewnødderne, og kom alle ingredienserne til cremen i minihakkeren (som er blevet vasket op efter bunden) og blend indtil massen har en ensartet konsistens – hvis det hele ikke kan være i minihakkeren kan man blende det over to omgange og så blande det sammen til sidst
- Smag cremen til – det kan være den mangler sødme, lime eller vanilje
- Fordel cremen oven på bunden, og kom kagen i fryseren (i mindst 3 timer)
- Servering: Ca. 1/2 – 1 time før servering tages kagen ud, så den lige kan tø lidt op. Top evt. kagen med kokosmel og jordbærtern.
- Man kan spise kagen når den er tøet helt op, men den kan også sagtens spises når den stadig er lidt frossen 😀
TIP: Man kan variere smagen i kagen som man lyster, fx bytte jordbær ud med hindbær, mango eller noget helt tredje. I bunden kan man fx bytte kokos ud med andre nødder eller havregryn, hvis man er mere til det 🙂
Ingen kommentarer endnu