Sundere, lækre og nemme bountybarer

Blomkålspizza

13230983_10208404249159304_1625679891_n

Det er fredag, og lige straks har jeg afleveret den afsluttende eksamens opgave på mit studie – og det skal fejres med opskriften på de lækre blomkålspizzaer jeg lavede den anden dag!

Der er masser af smag i dem jeg har lavet, og selvom at bunden ikke er sprød som rigtig pizzabunde, så smager den rigtig dejligt:-) Bunden er lavet med udgangspunkt i Michelle Kristensens broccolibrød.

Man kan egentlig komme lige den sovs og det fyld på man har lyst til, her giver jeg bare mit bud på 2 forskellige slags fyld.

13275639_10208404249119303_545787267_n

 

Opskrift til 10 pizzaer:

Bund:

1 blomkål

4 æg

2 spsk husk

2 spsk mel (mandelmel, rugmel, havremel, boghvedemel eller hvad man lyster)

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

1/2 tsk tørret basilikum

1/2 paprika

Tomatsovs:

1 lille dåse tomatpure

3 forårsløg

1 fed hvidløg

Paprika

Chilipulver

Salt

Fyld:

 

1.Chorizo i skiver og hytteost + topping af frisk peberfrugt

2.Kyllingpålæg og frisk mozzarella + topping af revet parmesanost

  • Bunden: Kom først blomkålen i en foodprocessor og kør det til helt fin smulder
  • Kom resten af ingredienserne ned til grøntsagerne, og kør indtil dejen er blandet
  • Beklæd tre bageplader med bagepapir, og lav 10 små brød på bagepladerne. Lav den meget tynde, da det giver bunden større mulighed for at blive en smule sprød.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 175 g varmluft
  • Tomatsovs: Imens bundene er i ovnen kan du lave tomatsovsen klar. Blend alle ingredienserne og smag til med krydderier.
  • Efter de 15 min, tages bunden ud, vendes og der smøres tomatsovs på bundene.
  • Tilføj ønskede fyld – jeg lavede halvdelen som nr. 1 og resten som nr. 2
  • Bag i ovnen i 10 min mere, eller indtil osten er gylden
  • Lad pizzaerne køle lidt af og top med henholdvis peberfrugt eller revet parmesanost
  • Spis pizzaerne med noget grønt til – f.eks. en salat eller med gnavegrønt 🙂

TIP: Bunden bliver mere fast efter en tur på køl, og derved næsten endnu bedre. SÅ pizzaerne er oplagte til madpakken dagen efter eller til at lave ekstra mange og komme i fryseren

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sundere, lækre og nemme bountybarer