Blomkålspizza
Det er fredag, og lige straks har jeg afleveret den afsluttende eksamens opgave på mit studie – og det skal fejres med opskriften på de lækre blomkålspizzaer jeg lavede den anden dag!
Der er masser af smag i dem jeg har lavet, og selvom at bunden ikke er sprød som rigtig pizzabunde, så smager den rigtig dejligt:-) Bunden er lavet med udgangspunkt i Michelle Kristensens broccolibrød.
Man kan egentlig komme lige den sovs og det fyld på man har lyst til, her giver jeg bare mit bud på 2 forskellige slags fyld.
Opskrift til 10 pizzaer:
Bund:
1 blomkål
4 æg
2 spsk husk
2 spsk mel (mandelmel, rugmel, havremel, boghvedemel eller hvad man lyster)
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk tørret basilikum
1/2 paprika
Tomatsovs:
1 lille dåse tomatpure
3 forårsløg
1 fed hvidløg
Paprika
Chilipulver
Salt
Fyld:
1.Chorizo i skiver og hytteost + topping af frisk peberfrugt
2.Kyllingpålæg og frisk mozzarella + topping af revet parmesanost
- Bunden: Kom først blomkålen i en foodprocessor og kør det til helt fin smulder
- Kom resten af ingredienserne ned til grøntsagerne, og kør indtil dejen er blandet
- Beklæd tre bageplader med bagepapir, og lav 10 små brød på bagepladerne. Lav den meget tynde, da det giver bunden større mulighed for at blive en smule sprød.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 175 g varmluft
- Tomatsovs: Imens bundene er i ovnen kan du lave tomatsovsen klar. Blend alle ingredienserne og smag til med krydderier.
- Efter de 15 min, tages bunden ud, vendes og der smøres tomatsovs på bundene.
- Tilføj ønskede fyld – jeg lavede halvdelen som nr. 1 og resten som nr. 2
- Bag i ovnen i 10 min mere, eller indtil osten er gylden
- Lad pizzaerne køle lidt af og top med henholdvis peberfrugt eller revet parmesanost
- Spis pizzaerne med noget grønt til – f.eks. en salat eller med gnavegrønt 🙂
TIP: Bunden bliver mere fast efter en tur på køl, og derved næsten endnu bedre. SÅ pizzaerne er oplagte til madpakken dagen efter eller til at lave ekstra mange og komme i fryseren
Ingen kommentarer endnu