Skøn 'otto' af blomkål og perlebyg

Chia ala mande

12319712_10207054357332852_457020698_n

En af de bedste juleretter er i in verden ris ala mande, men det er en ret som tager lang tid at lave og ikke just er den sundeste. Så for at kunne spise det lidt oftere, har jeg lavet en opskrift på ’chia ala mande’ som jeg syntes er lækker og er uden sukker, ris eller fløde! Derudover er det en nem opskrift, som er hurtig at lave.

Men ligesom med almindelig ris ala mande, er det meget forskelligt hvordan man hver især foretrækker den – hvor sød den skal være, hvor luftig den skal være osv., så jeg vil anbefale at man smager den undervejs, så det kan tilpasses ens egne præferencer.

12312571_10207054357732862_115968811_n 12312330_10207054357652860_681161165_n 12308937_10207054357492856_1766634596_n

Opskrift (på hvordan jeg kan lide den) til 2 personer:

2 spsk chiafrø

1 dl vand

40 g mandler

1 æggehvide

2 spsk sukrin melis

150 g skyr

1/3 vaniljestang

Kirsebærsovs:

Frosne kirsebær kogt op med lidt vand      – eller –

Isis har en lækker kirsebærsovs, som bare skal varmes op og som smager super lækkert!

  • Kom chiafrøene og vandet op i en skål, og lad det stå på køl natten over (eller i mindst 4 timer, ). Grunden til at den skal stå så længe, er at chiafrø kan suge en masse væske, så vokser de og får en rigtig lækker ‘grødkonsistens’.
  • Kog lidt vand, og hæld det over mandlerne. Efter et par minutter kan mandler smuttes. Hak dem i en minihakker til de har ønsket størrelse – jeg kan godt lidt at de er lidt grofthakkede.
  • Pisk æggehviden, sukrin melis og korn fra vaniljestangen med en elpisker, indtil massen er helt fluffy og lækker.
  • Rør skyr, hakkede mandler og chia grøden godt sammen
  • Vend nu æggemassen og skyr massen sammen
  • Server med lun kirsebærsovs og nyd! 🙂

TIP: Hvis man ikke er så fedtforstrækket – eller en dag skal lave den ekstra lækker, kan man bruge flødeskum istedet for æggehviden

12319364_10207054358052870_766035040_n 12312059_10207054357852865_593223000_n 12305609_10207054357812864_771938633_n

Ovenfor ses chiagrøden blandet med skyr, næste billede er chiagrøden med mandler tilsat og hvordan den piskede æggehvide skal se ud. Sidste billede er hvordan chia ala manden ser ud når det hele er blandet sammen 🙂 !

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Skøn 'otto' af blomkål og perlebyg