Ernæringsforbedret fastelavsboller
Igår lavede jeg første forsøg (men ikke sidste forsøg) på at finde en god opskrift på ernæringsforbedret fastelavsboller. Smagen var efter min mening super god, men dejen var lidt tung. Jeg var løbet tør for almindelige æg, og havde kun æggehvider, så næste gang vil jeg prøve med hele æg istedet for.
Opskrift på 3 fastelavsboller:
Dej:
2o g affedtet kokosmel
15 g havremel glutenfrit (eller havregryn malet til mel)
1 spsk husk
3/4 spsk pofibre
1/2 tsk bagepulver
10 g revet sukkerfri marcipan
1/2 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk vaniljepulver
2 spsk sukrin melis
2,5 æggehvider
1 tsk kokosolie
Fyld:
20 g sukkerfri marcipan, i tre lige store stykker
20 g sukkerfri nougat, i tre lige store stykker (eller sukkerfri chokolade)
- Bland alle de tørre ingredienser til dejen sammen og tilsæt så æggehvider samt olie
- Ælt dejen godt, og fordel den i tre lige store klatter
- På en bageplade beklædt med bagepapir, trykkes/rulles klatterne flade, kom så en klat marcipan og nougat på hver klat, og form nu klatterne til boller
- Bag i ovnen på 200 g varmluft i 15-15 minutter
- Jeg serverede dem med zero opping fra bodylab med hindbær smag
Ingen kommentarer endnu