Madplan uge 3

Ernæringsforbedret fastelavsboller

12625687_10207458144387276_671325199_n

Igår lavede jeg første forsøg (men ikke sidste forsøg) på at finde en god opskrift på ernæringsforbedret fastelavsboller. Smagen var efter min mening super god, men dejen var lidt tung. Jeg var løbet tør for almindelige æg, og havde kun æggehvider, så næste gang vil jeg prøve med hele æg istedet for.

12647977_10207458144467278_400633344_n

Opskrift på 3 fastelavsboller: 

Dej:

2o g affedtet kokosmel

15 g havremel glutenfrit (eller havregryn malet til mel)

1 spsk husk

3/4 spsk pofibre

1/2 tsk bagepulver

10 g revet sukkerfri marcipan

1/2 tsk stødt kardemomme

1/4 tsk vaniljepulver

2 spsk sukrin melis

2,5 æggehvider

1 tsk kokosolie

Fyld:

20 g sukkerfri marcipan, i tre lige store stykker

20 g sukkerfri nougat, i tre lige store stykker (eller sukkerfri chokolade)

  • Bland alle de tørre ingredienser til dejen sammen og tilsæt så æggehvider samt olie
  • Ælt dejen godt, og fordel den i tre lige store klatter
  • På en bageplade beklædt med bagepapir, trykkes/rulles klatterne flade, kom så en klat marcipan og nougat på hver klat, og form nu klatterne til boller
  • Bag i ovnen på 200 g varmluft i 15-15 minutter
  • Jeg serverede dem med zero opping fra bodylab med hindbær smag

12583784_10207458141347200_4509913_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 3