Fødselsdagssalater
Jeg elsker salater, og derfor var en del af min fødselsdagsmenu også lækre salater. Det er salater som allesammen er nemme at lave, og alle ingredienserne kan klargøres dagen før, ligges i hver sin pose og så ‘samler’ man bare salaten lige inden man skal spise (jeg kan godt lige nem gæstemad, så man slipper for at skulle stresse i køkkenet).
Vi spiste dem en lækker steg lavet i ovnen, og nogen kartofler – men de kan også sagtens spises kun med lidt kød eller fisk til.
Udover at salaterne smager rigtig godt, så er de meget farverige, så de tilfredsstiller i den grad også øjet og er ret festlige! 🙂
Spidskålssalat med mango og ristede græskarkerner:
1,5 dl spidskål/rød spidskål, fint snittet
1 mango, i tern
3/4 dl græskarkerner
1/2 tsk salt
1 citron, saft derfra
Rist græskarkernerne på en pande med salt.
Bland spidskålen sammen med citronsaften. Vendt derefter de ristede græskarkerne og mango tern i
Tomatsalat:
600 g små tomater, i havle (gerne forskellig farvede)
100 g fetaost, smuldret
1/2 rødlød, i strimler
1/2 spsk basilikumsolie
1/2 tsk salt
Frisk basilikum
Bland tomater, olie, salt og rødløg sammen. Kom det ud på et fad, og drys fetaosten samt den friske basilikum ud over
Salat med grillede asparges og parmesan:
2 hoveder hjertesalat, strimlet
2 bundter asparges
200 g edamammebønner, kogt
1 pose friske sukkerærter, fint strimlet
1/2 spsk citronolie
Skal fra 1/4 øko citron
100 g parmesanost, i flager
Start med at knække aspargesene, skær dem så i 3, og steg dem let på en grillpande. Vend dem derefter i citronolien.
Bland hjertesalaten, de kogte edamammebønner og sukkerærter, og fordel dem på et fad. Fordel derefter asparges og parmesan over salaten og drys til sidst med revet citron.
Ingen kommentarer endnu