Madplan uge 13

Fødselsdagssalater

12899962_10207999968052529_1505990264_n

Jeg elsker salater, og derfor var en del af min fødselsdagsmenu også lækre salater. Det er salater som allesammen er nemme at lave, og alle ingredienserne kan klargøres dagen før, ligges i hver sin pose og så ‘samler’ man bare salaten lige inden man skal spise (jeg kan godt lige nem gæstemad, så man slipper for at skulle stresse i køkkenet).

Vi spiste dem en lækker steg lavet i ovnen, og nogen kartofler – men de kan også sagtens spises kun med lidt kød eller fisk til.

Udover at salaterne smager rigtig godt, så er de meget farverige, så de tilfredsstiller i den grad også øjet og er ret festlige! 🙂

 

12900171_10207999967692520_2043465078_n

Spidskålssalat med mango og ristede græskarkerner:

1,5 dl spidskål/rød spidskål, fint snittet

1 mango, i tern

3/4 dl græskarkerner

1/2 tsk salt

1 citron, saft derfra

Rist græskarkernerne på en pande med salt.

Bland spidskålen sammen med citronsaften. Vendt derefter de ristede græskarkerne og mango tern i

12911000_10207999968572542_210822957_n

Tomatsalat:

600 g små tomater, i havle (gerne forskellig farvede)

100 g fetaost, smuldret

1/2 rødlød, i strimler

1/2 spsk basilikumsolie

1/2 tsk salt

Frisk basilikum

Bland tomater, olie, salt og rødløg sammen. Kom det ud på et fad, og drys fetaosten samt den friske basilikum ud over

12920980_10207999968412538_473256752_n

Salat med grillede asparges og parmesan: 

2 hoveder hjertesalat, strimlet

2 bundter asparges

200 g edamammebønner, kogt

1 pose friske sukkerærter, fint strimlet

1/2 spsk citronolie

Skal fra 1/4 øko citron

100 g parmesanost, i flager

Start med at knække aspargesene, skær dem så i 3, og steg dem let på en grillpande. Vend dem derefter i citronolien.

Bland hjertesalaten, de kogte edamammebønner og sukkerærter, og fordel dem på et fad. Fordel derefter asparges og parmesan over salaten og drys til sidst med revet citron.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan uge 13