Blomkålssalat ala ‘Farmors rissalat’
Min farmor laver den lækreste rissalat, hvor alle ingredienserne bliver lagt lagvis. Hendes version er med almindelige ris, jeg har lavet den med blomkålsris, men den kan sagtens laves med både almindelige ris, bulgur eller hvad man foretrækker. Det er en ret som også er super god i madpakken dagen efter 🙂
Opskrift til 4 personer:
1 blomkål
200 g tomater, i kvarte
200 g ærter
1 rødløg, i tern
100 g soltørrede tomater, i små tern
400 g kyllingbryst
1 iceberg, fintsnittet
150 g rejer, drænet vægt
3/4 agurk, i tern
4 æg
2 avocado, i skiver
Dressing af: skyr, koriander, persille og dild (her kan man bare bruge de krydderurter man har lyst)
Ekstra lækkert: Stegt kalkunbacon (det glemte jeg bare at lave igår)
- Blomkålsris: Snit blomkålet i store stykker, kom dem i minihakkeren og hak dem helt fint. Kom dem over på en stegpande, og steg dem i 5-10 minutter, eller indtil de er blevet lidt gyldne. Stil panden til side, så de kan køle af.
- Skær kyllingen i små tern, og steg dem på en pande
- Kog æggene til de er en smule smilede eller hårdkogte (mine fik 8,5 minutter). Skyld æggene i koldt vand, pil dem og skær dem ud i kvarte
- Salaten skal samles ved at ligge alle ingredienserne lagvis i en stor skål.
- Jeg lagde dem i denne rækkefølge (fra bunden) tomater, ærter, rødløg, halvdelen af blomkålsrisene, soltørrede tomater, kylling, iceberg, lidt dressing, rejer, agurk, avocado og så æg 🙂
Ingen kommentarer endnu