Sprøde grønkålschips

Humus med rødbede

12900154_10208010051664613_2035572737_n

Humus er aldrig noget jeg har lavet før, men altid noget jeg har syntes var lækkert. Dog har det en lidt kedelig farve – især når det skal serveres på noget lyst – så jeg tryllede den lyserød med revet rødbede + jeg elsker at få sneget lidt ekstra grønt i alt 😀

Jeg serverede denne gang humusen på en sprød bund lavet af toastbrød, men man kan sagtens servere den på noget sundere – måske  grønkålschips eller hjemmelavet rødbedechips (må snart forsøge og teste det af;))

12919138_10208010051304604_1250386794_n

Opskrift:

Humus

3 dl kikærter, lagt i blød dagen før

2 fed hvidløg

1 dl olivenolie

5-6 små rødbeder, revet

3 tsk stødt spidskommen

1 spsk tahin

1 citron, saft derfra

Salt/peber

Sprød bund

Hvidt toastbrød

Pynt

Mandler, halveret

Frisk basilikum

  • Humus: Blend alle ingredienserne godt samme – i en foodprocessor eller med en stavblender
  • Sprød bund: skær kanterne af toastbrødet, og skær hver skive ud i fire firkanter
  • Rul hver lille firkant med en kagerulle så de bliver helt flade. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft indtil de er gyldne og helt sprøde (mine fik vist omkring 10 min, men hold øje.

12899650_10208010051904619_635043611_n 12900248_10208010052624637_380394511_n

  • Servering: Kom en klat humus (brug gerne en sprøjtepose – men ellers bare en lille ske) på en sprød bund, pynt med mandel og basilikum

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sprøde grønkålschips