Humus med rødbede
Josefine
Humus er aldrig noget jeg har lavet før, men altid noget jeg har syntes var lækkert. Dog har det en lidt kedelig farve – især når det skal serveres på noget lyst – så jeg tryllede den lyserød med revet rødbede + jeg elsker at få sneget lidt ekstra grønt i alt 😀
Jeg serverede denne gang humusen på en sprød bund lavet af toastbrød, men man kan sagtens servere den på noget sundere – måske grønkålschips eller hjemmelavet rødbedechips (må snart forsøge og teste det af;))
Opskrift:
Humus
3 dl kikærter, lagt i blød dagen før
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
5-6 små rødbeder, revet
3 tsk stødt spidskommen
1 spsk tahin
1 citron, saft derfra
Salt/peber
Sprød bund
Hvidt toastbrød
Pynt
Mandler, halveret
Frisk basilikum
- Humus: Blend alle ingredienserne godt samme – i en foodprocessor eller med en stavblender
- Sprød bund: skær kanterne af toastbrødet, og skær hver skive ud i fire firkanter
- Rul hver lille firkant med en kagerulle så de bliver helt flade. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft indtil de er gyldne og helt sprøde (mine fik vist omkring 10 min, men hold øje.
- Servering: Kom en klat humus (brug gerne en sprøjtepose – men ellers bare en lille ske) på en sprød bund, pynt med mandel og basilikum
Ingen kommentarer endnu