Ovnstegte frikadeller med spinat, gulerødder og timian
Frikadeller er en nem måde at snige endnu mere grønt i maden, og denne gang blev det med spinat, gulerødder og frisk timian – hvilket er en super lækker kombination! Portionen giver til 4-5 personer, og man kan ligeså godt lave en dobbeltportion så man har lidt til fryseren.
Opskrift på ca. 20 stk.:
500 g hakket kalv og flæsk (hvis de skal være endnu sundere, kan man jo bruge hakket kylling)
1 stort rødløg
2 æg
2 små håndfulde havregryn
8 kugler frossen spinat – optøet
5 gulerødder
Frisk timian – ca. 1-2 spsk.
Salt og peber
Jeg startede med skiftevis at komme løg og gulerødder i minihakkeren, så det blev helt finthakket, og derefter over i en skål hvor i kødet, spinaten, æg, timian og salt/peber også kommes i. Ælt/rør farsen godt og form til 20 frikadeller. Kom dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg i ovnen i 15-20 minutter ved ca. 200 grader varmluft.
Farven på dellerne er lidt lys, men smagen er til gengæld helt i top! Hvis man foretrækker at pandestege dem kan man sagtens det, jeg syntes bare det er nemt at komme dem i ovnen og samtidig slipper man for det fedtstof man normalt bruger til at stege i.
Ingen kommentarer endnu