Ærte-broccolimos

Ovnstegte frikadeller med spinat, gulerødder og timian

IMG_5894

Frikadeller er en nem måde at snige endnu mere grønt i maden, og denne gang blev det med spinat, gulerødder og frisk timian – hvilket er en super lækker kombination! Portionen giver til 4-5 personer, og man kan ligeså godt lave en dobbeltportion så man har lidt til fryseren.

Opskrift på ca. 20 stk.:

500 g hakket kalv og flæsk (hvis de skal være endnu sundere, kan man jo bruge hakket kylling)

1 stort rødløg

2 æg

2 små håndfulde havregryn

8 kugler frossen spinat – optøet

5 gulerødder

Frisk timian – ca. 1-2 spsk.

Salt og peber

Jeg startede med skiftevis at komme løg og gulerødder i minihakkeren, så det blev helt finthakket, og derefter over i en skål hvor i kødet, spinaten, æg, timian og salt/peber også kommes i. Ælt/rør farsen godt og form til 20 frikadeller. Kom dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg i ovnen i 15-20 minutter ved ca. 200 grader varmluft.

Farven på dellerne er lidt lys, men smagen er til gengæld helt i top! Hvis man foretrækker at pandestege dem kan man sagtens det, jeg syntes bare det er nemt at komme dem i ovnen og samtidig slipper man for det fedtstof man normalt bruger til at stege i.

IMG_5899

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ærte-broccolimos